AsRomaClub


"Sohasem fogsz látni a világon hatalmasabb dolgot Rómánál"

MENÜ

AS Roma: Júlio Sergio szerint Totti jobb Diegónál és Robinhónál is

 

A Bari elleni 3–1-es hétvégi sikerből mesterhármassal vette ki a részét Francesco Totti, az AS Roma labdarúgócsapatának klasszisa. Júlio Sergio, a fővárosiak brazil kapusa sokakhoz hasonlóan el volt alélva e produkció láttán, a hálóőr összehasonlítási alapul néhány ismert honfitársai elé helyezte klubtársát.

„Amióta az első profi meccsét játszotta Totti a Romában, azóta az ő játéka mindig különbséget jelentett. Játszhattam már együtt néhány kiváló labdarúgóval, közelről ismerem Diegót, Robinhót és Elanót, de egyikük sem volt olyan, mint Totti, mert ő mindig képes arra, hogy egyedül is megváltoztassa a mérkőzés összképét" – nyilatkozta Júlio Sergio.

Totti a 187. gólját szerezte a Serie A-ban, a kapustárs dicséretét azonban kellő fenntartásokkal tudjuk csak fogadni, hiszen a nyilatkozatban azt is megemlítette: szeretné nyáron lejáró szerződését meghosszabbítani a fővárosiakkal, hiszen fejlődőképesnek érzi még magát. Egy új ajánlathoz pedig nem éppen rossz háttér, ha az ember jóban van a klub ikonjával.

Tottenham: Roman Pavljucsenkóért az AS Roma is bejelentkezett

Távozni szeretne az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Tottenhamtől Roman Pavljucsenko, a csapat mellőzött orosz játékosa.

 

„Távozni akarok. Ilyen körülmények között semmiképp sem maradok itt. Fél éve csak a kispadon ülök, és ezért a válogatott kezdőcsapatából is kikerültem" – nyilatkozta a támadó.

A csatár minden bizonnyal találna magának új csapatot, a hírek szerint az AS Roma már januárban igazolná, de szívesen hazacsábítaná őt a Zenit is. Utóbbiak 11 millió eurós ajánlatot is tettek már orosz lapértesülések szerint, ám az angol klub 16 millió euróért válna meg a játékostól.

A 2008-as Eb-n bronzérmet szerző orosz csatár nem bizonyult nagy fogásnak: a Tottenham csaknem 14 millió fontot fizetett érte a Szpartak Moszkvának, de közel sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket


Roma: Brighi nem gondol a távozásra

Matteo Brighi-t (28) a minap szóbahozták az ACF Fiorentinával, de az AS Roma középpályása nem tervezi az elszerződést.

"Hogy távoznék? Nem tudok erről, és nem is akarok róla beszélni." - így Brighi a Laroma24.it-nek.

"Csak arra koncentrálok, hogy a Roma jól szerepeljen. Soha nem gondoltam arra, hogy innen elmenjek."

Sensi hajlandó lenne eladni a klubot

2009.11.11.

Rosella Sensi kijelentette, hajlandó lenne a háttérbe vonulni és eladni a klubot, azonban nincs konkrét érdeklődő.
"Mindvégig készen álltunk és nyitottak voltunk minden olyan projektre, ami a Roma hasznát szolgálná. Ilyen azonban eddig nem bukkant elő."- nyilatkozta Rosella Sensi a Guerin Sportivo-nak.

Spalletti: Az Inter a legerősebb csapat

A szeptember elején az AS Roma vezetőedzői posztjáról leköszönő - és edzői karrierjét a hírek szerint valószínűleg a Zenit Szentpétervár-nál folytató - Luciano Spalletti úgy véli, hogy továbbra is az Internazionale FC Olaszország legjobb együttese.

"Az olasz liga mindig nehéz, és még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. Mindazonáltal az Inter a legerősebb csapat." - hangzott el a tar szakembertől.

"José Mourinho egy kiváló edző, aki remekül adja át azt a játékosainak, amit akar."

Andreolli: A koncentráció nagyon fontos volt

Marco Andreolli remekül megállta a helyét az Inter elleni mérkőzésen a védelemben és játékával ő is hozzájárult ahhoz, hogy a Roma döntetlent ért el a San Siroban.

Andreolli úgy érzi, hogy a csapat megérdemelte az egy pontot, így a Roma is azon kevés csapatok közé tartozik, amelyik nem kapott ki a listavezetőtől.

"Egységesek és végig koncentráltak maradtunk az Inter ellen. Tudtuk, hogy az Inter bármikor képes gólt szerezni, de mi nagyon kevés esélyt hagytunk számukra. Etoot és Militot nagyon nehéz fogni, nagyon sokat mozognak és nagyon veszélyesek, de a Roma megérdemelte az egy pontot."- nyilatkozta Andreolli.

.09 2009.11.10.

AS Roma: Totti nem bánta meg, hogy maradt a fővárosi csapatnál

Francesco Totti, az AS Roma jelenleg sérült csapatkapitánya úgy véli, helyes döntést hozott, amikor 2014-ig meghosszabbította szerződését a „farkasokkal”.

„Sohasem bántam meg, hogy a Roma játékosa maradtam. A szívemre hallgatva hoztam meg a döntést – nyilatkozta a Rai Due egyik műsorában a fővárosiak csapatkapitánya. – Ezek az elveim, amelyekkel születtem, és amelyekkel majd meg is halok."

„Nincsenek túl jó napjaink mostanában, de ilyen nehéz időkben lehet megismerni a játékosok igazi jellemét. Nagyon motivált csapatunk van, és megvan bennünk az, ami ahhoz kell, hogy ismét sikeresek legyünk" – mondta Totti.

A 33 éves világbajnok játékos azt is elmondta, hogy hamarosan beszél Marcello Lippi szövetségi kapitánnyal azzal kapcsolatban, hogy vállalja-e ismét a szereplést az olasz labdarúgó-válogatottban.

AS Roma: eltört De Rossi arccsontja, műteni kell a középpályást

Meg kell műteni Daniele De Rossit, az AS Roma játékosát, aki az Inter elleni vasárnapi meccsen szenvedett fejsérülést – adta hírül a római klub hivatalos honlapja.

A 26 éves középpályás az egyik felugrásnál sérült meg, amelynél Patrick Vieira, a milánóiak francia játékosa arcon könyökölte őt. A római futballistát meg is kell műteni, ma fekszik kés alá.

De Rossi tagja az olasz válogatott Hollandia és Svédország ellen készülő keretének, azonban az operáció miatt várhatóan nem szerepelhet a találkozókon.

AS Roma: a klub nem engedi el a brazil válogatottba Donit és Juant

Az AS Roma nem engedi el a brazil labdarúgó-válogatottba két játékosát, a combsérüléssel bajlódó Donit és a vádliját fájlaló Juant.

„Doni és Juan Rómában marad, hogy folytassa a gyógykezelést – nyilatkozta a Roma általános igazgatója a La Gazzetta dello Sportnak. – Faxon elküldtük a szükséges papírokat a brazil szövetségnek, ha ellenőrizni akarják a két játékos állapotát, akkor idejöhetnek megtennie ezt Rómába.”

A brazilok november 14-én Angliával, 18-án pedig Ománnal csapnak össze a Közel-Keleten.

Inter - Roma

Claudio Ranieri szerint az Inter rendszeresen szabálytalanságokat követ el, amiket bűntetni kellene, továbbá Mourinho ennek ellenére folyamatosan panaszkodik.

"Ez egy remek Roma volt, amelyik jól játszott, számos lehetőséget alakított ki, viszont nagyon aprítottak bennünket."- kezdte nyilatkozatát a meccs után a Roma mestere.

"Szeretem a fizikai futballt, viszont legközelebb páncélban kell ide jönnünk. Az Inter kétszer annyit szabálytalankodott, mint mi, 26:13 volt az arány. És még Mourinho panaszkodik? Persze már vártam ezt, hiszen ő folyton ezt teszi. Ezek mind módszeres, professzionális, taktikai szabálytalanságok voltak."

"Nagyon durvák és ha megengedik nekik, hogy ezt csinálják, akkor csinálni is fogják. A játékvezető dönti el, hogy ki játszhat, ez egyfajta taktika volt, amit bűntetni kellett volna."

Különösen érzékenyen érintette a Romát az eset, hiszen Daniele De Rossinak 30 perc után el kellett hagynia a pályát, miután Viera könyöklésének köszönhetően eltörött az arccsontja.

"Vieirának köszönhetően De Rossira műtét vár. Nagyon sokszor ugrik fel úgy, hogy a könyökét is használja, viszont Angliában ezért kiállították volna."

Mourinho szerint a Roma semmit nem tett annak érdekében, hogy megnyerje a meccset.

"Az összes csatárát bevetve sem volt több kapura tartó lövésük, mint nekünk. Ha most kikaptak volna, akkor persze sírna. Az Inter tele van csatárral, mégsem ment velük semmire."

"Mi próbáltuk a saját játékunkat játszani, de ők rendszeresen szabálytalankodva állították meg a játékosainkat. Amikor egy csapat próbálja rövidpasszos játékkal mozgatni a labdát, de a játékosaival szemben folyamatosan szabálytalankodnak, akkor igen nehéz futballozni. Mi fociztunk, az Inter nem. Meghökkent, hogy még Mourinho panaszkodik a játékvezetéssel kapcsolatban, hát ez megdöbbentő!"

"A csapat bátorságával nagyon elégedett vagyok, persze nyilvánvaló, hogy lehetett volna jobban is szerepelni. Próbáltunk kontrázni és azokkal eldönteni a meccset, de folyamatosan megállítottak bennünket a taktikai szabálytalanságaikkal."

"Mourinhot megpróbálom a helyén kezelni, mint edzőt. Elképesztő egy ember, mert mióta ide jött Olaszországba, hirtelen nagy figyelmet kapott, nagyon sokan figyeltek fel a Serie A-ra, ennek pedig örülök. Nem igaz, hogy bajom lenne vele, persze mindig van egy kis csipkelődés közöttünk."

Derossi sérülése

2009.11.09.17:10:01

Daniele De Rossinak biztosan ki kell hagynia Olaszország legközelebbi barátságos mérkőzéseit, miután az Inter elleni mérkőzésen eltörött az arccsontja.

A középpályás arca akkor törött el, amikor felugrott fejelni és Patrick Vieira a könnyökével arcon ütötte.

A hírek szerint De Rossi arcán látható egy kis lyuk, emiatt a játékost ma meg is műtik. Így már biztos, hogy De Rossi nem lesz ott Hollandia, majd pedig a Svédország elleni barátságos mérkőzéseken sem.

 

Menü

Hírek

  • Rendelj az ASRoma Storeból
    2009-11-11 19:10:24

  • Következő meccs
    2009-11-09 22:43:04

             November 21.

                  15.00 óra

     \"\"ROMA-BARI\"\"

  • De Rossira két hét pihenő vár
    2009-11-09 22:14:14

    Antonio Spataro szerint Daniele De Rossira várhatóan két hét kényszerpihenő vár. A játékos arccsontját ma műtötték meg és az orvos szerint legalább két hétig nem léphet pályára a középpályás. A játékost keddig nem engedik haza a kórházból, edzeni pedig csak a válogatott mérkőzések után kezdhet csak el. "Röviden szeretném Önöket tájékoztatni. Az operáció nagyon egyszerű volt, hamar fel fog épülni, két hét múlva már visszatérhet a pályára."- mondta Spataro a sajtónak. "Nem túl szép dolog ez a játékos számára, kicsit fáradt most, de tudja, hogy hamarosan újra futballozhat majd, így a hangulata nem fog letörni."

  • Inter - Roma 1 - 1 (0 - 1)
    2009-11-09 16:36:27

     

    "Mi próbáltuk a saját játékunkat játszani, de ők rendszeresen szabálytalankodva állították meg a játékosainkat. Amikor egy csapat próbálja rövidpasszos játékkal mozgatni a labdát, de a játékosaival szemben folyamatosan szabálytalankodnak, akkor igen nehéz futballozni. Mi fociztunk, az Inter nem. Meghökkent, hogy még Mourinho panaszkodik a játékvezetéssel kapcsolatban, hát ez megdöbbentő!"

    Webkatalógus

Szavazás

Hol végzünk az őszi szezonban?
7-12
1-6
13-
Asztali nézet